1956-2016

Tartalom

Tartalom

Ughy Attila, 18. kerületi polgármester

Tisztelt Látogatók, Kedves Vendégeink!

Hatvan éve zajlott az 1956-os forradalom és szabadságharc, de még hatvan év után sem látunk minden részletet tisztán. Az olyan tudásbázisok azonban, mint a 18ker1956.hu nagyban segítik az egymást követő generációk tisztánlátását, az ismeretgyarapítást, a szükséges, kívánt és elvárt történelmi tájékozottság bővítését.

Bővebben ≫

Azt gondolom, hogy minél több ilyen és hasonló, nemzeti és lokális tudásbázist építünk fel, annál közelebb kerülhetünk az eszme, a dicsteljes „56” országos és kerületi történeteinek pontos megértéséhez. Hitem szerint nekünk nem lehet más dolgunk, minthogy újra és újra tisztelegjünk a lyukas zászló előtt, az emlékezetet pedig tisztán megőrizzük – ebben a munkában ez az oldal és az összes ’56-os eseményekkel foglalkozó kiadvány csak a javunkra szolgálhat.

Magyarságunk, hazaszeretetünk, önazonosságunk az itt fellelhető és megismerhető történelmi tudással olyan többlettel gazdagodhat, amelyből bármikor meríthetünk.

Tudni fogjuk, hogy ha nemzetként viselkedünk, akkor minden körülmények között megálljuk a helyünket, és igenis, vannak olyan alapköveink, amelyekre bármikor építkezhetünk.

Ughy Attila
Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere

A honlap digitális helyismereti tananyag, amelyet folyamatosan fejlesztünk. Kérjük segítse munkánkat kiegészítéseivel, hozzáfűzéseivel! A szerkesztők

A már elérhető tartalmak:

Bevezető

'56-os kronológia

Eseménynaptár

Emlékbizottság

Pályázatok

Tanulmányok

Visszaemlékezések

Dokumentumok, fotók

Névsorok

Kislexikon

Kerületi helyszínek, emlékhelyek

A kiadvány PDF formátumban is letölthető